Een neutrale houding

Mijn verwachting is uitgekomen!

Eigenlijk tijdens de eerste les al.

Tijdens de maanden april en mei ben ik elke woensdagmiddag naar Leiden toe gereden voor de cursus: “De kracht van Expressie”. Hier heb ik Scott en andere cursisten ontmoet.Kracht van Expressie

Scott noemt het grounden, een neutrale houding vinden, en hij vindt het aansluiten bij Mindfullnes, jezelf in het NU zetten. En het werkt grandioos! Ik ben me bewust geworden van mijn houding + het effect van oogcontact maken en dat sterkt me. Het helpt me om dicht bij mezelf te blijven en me niet te verliezen in de hectiek/machteloosheid van een moment.

Ik heb naast de neutrale houding ook geleerd om er bewust voor te kiezen in welke cirkel ik mij wil bevinden. Scott noemde er drie. De eerste focust zich op mijzelf, daarmee ‘bekijk’ ik mijn gedachten. De tweede richt zich in de buurt van mijzelf, bijvoorbeeld op de eerste 2 rijen van het publiek. De derde en laatste cirkel reikt verder dan het publiek, zo kan ik mijzelf stimuleren luider te praten, zodat ook de achterste personen mij horen.

Als ik spreek is het verstandig de zinnen en woorden te plaatsen. Op die manier leg ik automatisch genoeg kracht in mijn stem, gebruik ik een goede intonatie en komt er vanzelf nadruk te liggen op bepaalde woorden, erg grappig om te ervaren. Bovendien is het erg handig! Je zal een grotere motivatie ervaren om naar mij te luisteren.

Deze ervaring kan ik naast mijn handelen in de klas ook benutten tijdens mijn bijlessen. Zo heb ik laatst nog een 3 mavo leerling meegeholpen aan een verslag, die gepresenteerd moest worden. Dit keer kon ik er extra op aansluiten door effectieve tips te geven voor de presentatie van het verslag.

Ook nieuwsgierig geworden?

Wees welkom om informatie op te vragen over de cursus!

Groet, Judit