Multisensorisch leren

Multisensorisch leren, ken jij het?

Ik herken het in de werkwijze met de meervoudige intelligenties van Dr. Spencer Kagan en Miguel Kagan, maar sinds vandaag kan ik mijn vocabulaire uitbreiden met het woord: multisensorisch.

Deze manier van leren houdt in, dat je al je zintuigen inzet. Bijvoorbeeld: je hoort een woord, leest hem mee en voert een bijbehorende beweging uit. Door meerdere zintuigen te gebruiken bij het leren van een woord, kan het beter beklijven. Een volgende keer kan het dan zijn dat je de letters ziet en de beweging onthouden hebt om vervolgens de uitspraak te herinneren.

Theorie: “Hoofdstuk 14, Dyslexie voor dummies” van: Tracy Wood en Katrina Cochrane

Voor een klant met dyslexie ben ik begonnen in dit boek en wederom interesseert het me dat er gestreefd wordt naar leerstrategieën, waarbij zintuigen en leerintelligenties gecombineerd worden om te leren. Persoonlijk heb ik als reactie hierop een werkblad gemaakt om uit te proberen.

Bovendien heeft het mij inspiratie opgeleverd om een ‘vakantie-boost’ te organiseren. Hierbij kan je in een vakantieperiode gebruik maken van een passend programma, individueel of in groepsvorm, om in korte tijd een boost te krijgen. Verdeeld over één week kan je 3 uren benutten om een gesteld doel te behalen. In samenspraak met mij kunnen de tijden worden afgesproken en zal er een pakketprijs gaan gelden.

Heb je interesse? Laat het mij dan even weten, dan kunnen we samen het pakket passend maken.

multisensorisch leren

Met vriendelijke groet,

Judit Balm

Webworkshop

Donderdag 29 september, webworkshop van 20:00 – 20:30 uur.

“Zorgeloos zonder stress”, voor deze webworkshop heb ik mij net ingeschreven, omdat ik een inspirerende informatiebrief had gelezen. Voor de webinar van morgenmiddag heb ik informatie via een digitale nieuwsbrief ontvangen. Het gaat over: 11 fatale fabels over geld – waarin veel zelfstandigen geloven’. Deze zal ik, vanwege mijn werk, op zaterdag gaan terugkijken.

De webinar van zaterdag is van Ellen de Lange-Ros. De workshop van 29 september komt vanaf het CNV, Meijke van Herwijnen gaat hem verzorgen. Al eerder heb ik bij het CNV informatie-avonden bijgewoond, maar dit is de eerste keer online. Ik ben heel benieuwd. Als je nieuwsgierig bent geworden, dan kan je, je nog inschrijven via: https://www.cnvo.nl/actueel/nieuws/onderwijs-nieuws/nieuws-details/article/webworkshop-zorgeloos-zonder-stress/

Via https://www.cnvo.nl/campagnes/werkdruk.html, zijn er nog meer tips die je kunnen inspireren om werk te maken van werkdruk! (zie de afbeelding)

webworkshop

Vriendelijke groet, Judit Balm

Extra hulp

Hoe ontvangt u graag extra hulp?

Je kan op verschillende manieren extra hulp aangeboden krijgen. Deze week ben ik benieuwd naar uw mening! Vandaar dat ik u vraag om een antwoord te geven op de vraag van deze week. Dit kunt u doen via de poll op de home page!

Nu de derde schoolweek van start is en we bekend raken met de routines voor het aankomende schooljaar, kunt u daar vast even tijd voor maken.

Voor u is het zowel inhoudelijk als organisatorisch belangrijk dat de aangeboden extra hulp bij uw situatie aansluit. Hierover kan ik met u in gesprek, maar u kunt ook uw mening hierover geven.  Deze keer benadruk ik het organisatorische vlak.

Hoe ontvangt u graag extra hulp? 

Ik benoem 3 manieren om extra hulp aan te bieden. Waar gaat uw voorkeur naar uit? Ik ben benieuwd naar uw antwoord! Het betreft de volgende 3 manieren:

 1. Persoonlijke aandacht bij mij thuis of aan huis.
 2. In een tweetal of een groepje kinderen, zodat ze van elkaar kunnen leren.
 3. Contact via Skype.

Kent u iemand die wat extra hulp goed kan gebruiken, dan houd ik me graag aanbevolen. Na het organisatorische aspect, is de inhoud van belang. Hierbij kunt u denken aan:

 • huiswerkbegeleiding; hoe verdeel ik het maakwerk en het leerwerk over de week?
 • begeleiding bij één of meerdere vakken
 • het controleren van een verslag op spelling, grammatica en woordkeuze of opbouw.

Geniet van de eerste zonnige weken op school!

Vriendelijke groet, Judit Balm

Succes met de start!

Succes met de start!

 

 

Samen met Balm

Wees Welkom! Na een geslaagde vakantie ben ik klaar voor een frisse start! U ook?

Ik ga volgend jaar, onder andere, fris van start in Bunnik. Hier ben ik parttime, als onderwijsassistent, aangenomen om kinderen te begeleiden die op het leerplein aan het werk zijn. Ik ben heel benieuwd naar de regelmaat die het mij kan bieden naast mijn huidige baan, als onderwijsassistent, in het SO en het geven van bijles of huiswerkbegeleiding.

Dinsdag 16 augustus krijg ik te horen hoe mijn werkweek ingedeeld gaat worden. Hier kijk ik naar uit, want vervolgens kan ik meer helderheid scheppen over de uren die ik kan besteden aan Samen met Balm. Ik verwacht, naast de avonduren tussen 19:00 en 21:00 uur, enkele middagen van 16:00 tot 18:00 uur er bij te kunnen pakken. Dit komt doordat ik veelal in de ochtend werkzaam zal zijn op school.

Wilt u alvast wat extra informatie, dan kunt u die gerust opvragen bij mij.

Geniet nog even van de laatste weken vakantie!

Vriendelijke groet, Judit Balm

Samen met Balm

Pay it Forward

Ken je het principe pay it forward?

PayitForwardIets doorgeven wat een ander goed kan gebruiken? Vertrouwen, een zetje in de rug of tijd voor een kopje thee.

In mijn geval staat geven centraal. De afgelopen periode, maar ook in de nabije toekomst wil ik met name aandacht geven. Een luisterend oor, meedenken over een situatie of even een berichtje. En dat alles zonder iets terug te hoeven.

In januari en februari heb ik al gemerkt hoe prettig het is als je iets doet, omdat jij je er prettig bij voelt. Hierdoor kan ik ervaren hoe de situatie écht is! Oordelen passen even niet in het plaatje.

Veel plezier met doorgeven en de pay it forward, inspiratievideo!

 

Spelling

Allereerst de beste wensen voor 2016!

Spelling

Heerlijk om weer aan de slag te kunnen en jullie ook in 2016 verder te helpen met je huiswerk en bijlesvragen. Terugkijkend naar de feedback van afgelopen periode ga ik zorgen voor een interactief spellingspel of rekenspel. Hiervoor benut ik Qwixx bij rekenen en bij spelling de MI kaarten die ik tijdens mijn LIO stage ingezet heb om tafels aan te leren.

Vandaar dat ik nu met jullie 3 mooie sites wil delen, waarbij je m.n. als leerling uit groep 8 volledig mee uit de voeten kan! Kies een categorie en oefen er digitaal op los.

Heb je tips? Dan hoor ik die graag!

Vriendelijke groet, Judit

Fijne feestdagen!

Ik wens jou fijne feestdagen toe!

Fijne feestdagen!

Toast op een jaar waarin weer veel kan gebeuren!

 • Ik gun je een jaar die je met volledige aandacht tegemoet treedt.
  • Persoonlijk ervaar ik het als zeer prettig om volledig in het moment te staan. Door aandacht te geven aan de activiteit, en daarmee ook de kinderen + volwassenen die daarbij betrokken zijn, lukt het mij om er alles uit te halen wat erin zit. Tijdens de activiteit kan ik veel opmerken en vervolgens daarop inspelen.
 • Ik gun je een jaar waarin je samen bezig kan zijn en daarnaast tijd maakt voor jezelf!
  • Persoonlijk ervaar ik dat ik heel enthousiast kan worden en nuttige adviezen kan krijgen als ik samen werk. Bovendien lukt het me de activiteit op een effectieve manier uit te voeren en kan ik tijd voor mezelf maken. Vervolgens heb ik nieuwe energie om aandacht te geven aan een volgende klant of samenwerking. Een waardevolle wisselwerking!

Veel plezier met alle uitdagingen! 

Fijne feestdagen!

Feest!

Op dit moment zie ik het overal!

Feest!

Mijn verjaardag, een Sinterklaasviering en nu de kerst in aantocht is. ik ervaar veel liefde en heel veel gezelligheid. Een goede manier om weinig last te hebben van de donkere dagen. Het is voor mij ook Feest als ik kinderen op een positieve manier de dag door laat brengen. De theorie van de studiedag op 12 oktober en later op 4 november hebben mij een mooi zetje in de rug gegeven.

Momenteel moet ik echt tijd maken, wil ik aan het lezen van boeken toekomen. Zodra ik bezig ben is het heerlijk en inspirerend. Films helpen mij ook getriggerd te blijven, met de mooie achterliggende boodschappen die er in verborgen kunnen liggen; zoals bij August Rush of Pay it Forward.

Via de mail kreeg ik een prachtig bericht vanuit 365 dagen succesvol. Deze wil ik tot slot graag met jullie delen!

Liefs, Judit

Feest

 

 

Ik ervaar positiviteit!

Momenteel ervaar ik veel positiviteit, want mijn weken verlopen voorspoedig. Sinds de zomervakantie help ik, verspreid over maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, dit schooljaar 5 klanten. Incidenteel help ik een 6e klant uit 4 MAVO. Daarnaast val ik in als leerkracht in de omgeving van Utrecht en draai mijn eigen klas, als onderwijsassistent op donderdag en vrijdag, een fijne combinatie!

Maandag 12 oktober staat er een studiedag gepland, ik kijk er naar uit! Het competentie gericht werken trekt mij sterk en heeft snel zichtbare resultaten! Dat geeft me een zeer positief gevoel over het contact met de kinderen en daardoor over mijn gehele werkdag.

Loesje - positiviteit

Liefs, Judit

 

Aanbieding

U kunt gebruik maken van een aanbieding!

De aanbieding is geldig in september en oktober. Deze maanden krijg je 15% korting! Wil je profiteren van mijn aanbod? Wees er op tijd bij.

Realiseer je dat ik via Samen met Balm het volgende bied.

Samen kan je meer!